To ava or not to ava

Een plaatje vertelt je zonder woorden waar de content over gaat. Als een spiegeling van de tekstuele inhoud in een hapklare brok informatie die eenvoudig en snel te consumeren is. En laten wij vrouwen het de visueel ingestelde mannen ook wat makkelijker maken.

Visualiseer je content. Dit geldt niet alleen voor artikelen en blogs, juist ook voor je LinkedIn. Vertel jouw verhaal door middel van de ava. Het belang en effect van een goede profielfoto is groter dan je verwacht.

Vermoedelijk hebben we de LinkedIn ava’s voorbij zien komen waarbij je een wenkbrauw omhoog trekt en direct de zakelijke kennis en kunde van deze persoon in twijfel trekt. Op Facebook verkoop je je als persoon en hoe leuk je bent. Op LinkedIn verkoop je je als werknemer of ondernemer en hoe goed je in je werk bent. Haal deze twee niet door elkaar en gebruik een passende ava. Je kan de eerste indruk maar één keer maken.

Is jouw ava in een vakantie setting, met de haren in de wind, in een feestomgeving al dan niet voorzien van baby? Dan ben je waarschijnlijk een informeler type en neem jij je werk wellicht ook niet zo serieus. Of had je soms veel moeite om een oppas te vinden? Ander uiterste is een uberzakelijke foto overduidelijk vanuit een studio met de gemaakte glimlach en de opgepoetste kleren? Weinig fantasie en out of the box. Zegt ook wat over jou.

Wat is dan wel een goede profiel foto? Een voor de hand liggend antwoord, eentje die spiegelt hoe jij in een zakelijke omgeving bent en wat je belangrijk vindt in de werksfeer. Voel je je thuis in een corporate omgeving, dan is een wat zakelijkere ava passender. Ben je juist wat informeler en losser, laat dat dan ook terug komen in de ava.

Je kunt zelf een foto maken, het is beter deze door een echte profielfotograaf te laten maken. Een ervaren fotogaaf helpt je met wat jij wilt uitstralen en dit in de foto te vangen.

  • Ze hebben oog voor de details in je gezicht en beweging, wanneer dit bij je past gaat het ‘mee’ op de foto. Als het niet eigen is, dan kan een goede fotograaf je laten ontspannen en je zo op je natuurlijke paasbest op de foto te zetten.
  • Samen zoek je uit wat je wilt uitstralen door het gebruik van de achtergrond. Dit zegt meer dan je denkt en kan je mee spelen. Binnen of buiten, scherp of onscherp, zonnig en vrolijk of wat meer naar de letterlijke achtergrond? Keus genoeg.
  • Haar- en makeup kan professioneel worden gedaan. Je kan het ook zelf doen en in overleg met de fotograaf en door keuzes in zacht en subtiel lichtgebruik, kan de DIY  natuurlijker en meer eigen overkomen.
  • Ook met de keuze in jouw kleding kan de fotograaf je helpen. Wat komt goed over op de foto kan nog heel anders zijn dan hoe het in ‘het echt’ is. Printjes, kraagjes, sierraden, kleuren en stoffen, elk heeft een eigen impact.

Je profiel foto te laten maken, hoeft helemaal niet duur te zijn en is stiekem erg leuk om te doen. Onder de noemer ‘ondernemen is gunnen’, voor goede en betaalbare profielfoto’s kijk eens bij Yvette Wolterinck www.profielfotograaf.com

Eerlijk is eerlijk, mijn ava is ook nog steeds een DIY kiekje. Wel een verdubbeling van het bezoek op mijn profiel na het uploaden van mijn nieuwste ava met een opvallend kleurgebruik. “Practise what you preach.”, mijn professionele foto van Yvette komt eraan.

 

Schermafbeelding 2013-04-21 om 11.05.42

Comments are closed.