Make it worth sharing #durftevragen

Goede content heeft één gouden regel: “Make it worth sharing”. De inhoud van dat wat je wilt verspreiden, moet zo goed zijn, dat je eigenlijk niet hoeft te vragen aan het publiek om dit te delen. Jouw content dient zo uniek, bijzonder en ‘leuk’ te zijn, dat mensen het uit zichzelf willen delen met diegenen die belangrijk voor hen zijn. Omgekeerd, wanneer je aan jouw lezers moet vragen om het te delen, sla je eigenlijk de plank mis.

Het uitgangspunt hiervoor is dat je je dient te verplaatsen in jouw lezer. Wat vindt hij en zij leuk om te lezen, waar krijgen ze een glimlach van plus een ‘feel good’ moment. Dit gaat op voor zowel zakelijk als voor privé.

Dare to share
Echter… anno 2015 is er een dergelijke overload aan relevante content dat je van gekkigheid niet meer weet wat wel niet te lezen en te delen. Je wilt jouw achterban niet vervelen in hun toch al meer overvolle timelines op de diverse sociale netwerken. N =1, ik ben zeer kieskeurig met dat wat ik deel. En als ik wat doorzet, is het spot on met dik aantal ‘likes’ en ‘comments’. ‘Dare to share when it is worth sharing’.

Dare to ask
Echter, regel nummer 2: ‘Durf te vragen’. Zo ook in mijn persoonlijke verhaal. Ik ben bezig met het uitgeven van een roman via social media. Dagelijks krijg ik de complimenten over de kwaliteit en leesbaarheid van mijn blogs en mijn verhaal. Aangevuld met een diep dankbaar respect voor mijn lef en ballen om over dit precaire onderwerp zo open te schrijven en dit ook nog eens ‘en publique’ te publiceren. Echter en helaas de statistieken stagneren, ik ben aan het einde van mijn eigen bereik.

Dream big, start small
Mijn strategie is om via de www.fleurtig.nl blogs en www.facebook.com/fleurtig een bereik te krijgen om daarna naar een uitgever te stappen. ‘Dream big, start small’, ik heb een fantastische papieren boeken top 10 waardig verhaal in de digitale pen, waarbij ik redactionele hulp nodig heb dit goed op opgeschreven te krijgen. Durf ook om expert-hulp te vragen om de kwaliteit nog verder te verbeteren.

www.Fleurtig.nl
Ik weet dat mijn content ‘is worth to share’ gezien de enorme positieve feedback afgelopen jaren. Aan de andere kant zie ik in de stats wel de ‘like’s’ maar niet de ‘shares’. Via deze blog dus mijn brutale vraag… Wie wil en kan jij mij helpen om mijn schrijversdroom te verwezenlijken? Lees dan eens mijn blogs op www.fleurtig.nl of via www.facebook.com/fleurtig. ‘If you like, please share’, deel mij met je vrienden en vriendinnen plus fans en volgers.

Mijn dankbaarheid is groot als jij mij wilt helpen door een groter bereik te creëren door te sharen naast het liken.

Zodra ik nog meer positieve stats heb, stap ik naar de Linda’s, Sanoma’s en etcetera plus naar de papieren-boeken uitgevers om mijn volgende gedroomde stap te zetten. ‘Dream big start small’ en ‘durf te vragen’. ‘Brutalen hebben immers al de halve wereld’ *zegt zij met een stralende glimlach*

Links:
www.fleurtig.nl
www.facebook.com/fleurtig

_MG_9147

 

Comments are closed.