LinkedIn Content Feed

https://socialmedia.expertupdate.nl/linkedin/verbeter-je-linkedinfeed?ref=3

Verbeter je LinkedInfeed

Lees hier hoe je een LinkedIntijdlijn aan jouw wensen aanpast.

Je wilt alleen nieuws op je tijdlijn zien wat jij interessant vindt en het liefst in de volgorde die jij wilt. Vorige week heb ik je laten zien hoe je de meldingen van verjaardagen en werkjubilea uit kunt zetten. Maar er zijn meer manieren om je tijdlijn interessanter te maken. Hoe pas je je LinkedIntijdlijn aan aan jouw wensen?

LinkedIn heeft een aantal tools om je feed aan te sluiten op jouw interesses. En goed nieuws. De optie waarmee je je timeline bekijkt op basis van ‘Top’ en ‘Recent’ komt terug. Misschien heb jij ‘m alweer?

Hoe kun je je feed personaliseren?

Je kunt met een aantal features je tijdlijn aanpassen.

1. Verberg een bericht dat je niet meer wilt zien

Je ziet soms een bericht wel heel vaak voorbijkomen omdat veel mensen hierop reageren. Je kunt dit bericht dan verbergen. [1]. Deze optie was al beschikbaar op je telefoon. Dit kan nu ook op de desktop.

In dit filmpje van LinkedIn kun je ook zien hoe het werkt.

 

2. Personen en bedrijven ontvolgen

Je kunt besluiten de berichten van iemand niet meer te volgen. Je ziet zijn/haar berichten dan niet meer in je tijdlijn, maar je bent nog wel een connectie. Deze persoon ziet niet dat je zijn/haar berichten niet meer ziet.

 

3. Welk nieuws wil je juist wel zien?

Welk nieuws op jouw vakgebied wil je wel volgen? Dat kun je ook aangeven. Klik op de drie puntjes zichtbaar in elk bericht. Vervolgens kun je bij de optie ‘Improve my feed’ aangeven welke nieuwsstromen je wilt volgen. Welke onderwerpen vind je interessant, welke influencers volg je graag, etcetera. Er zijn nieuwsstromen van ‘Nieuws en actualiteiten in Europa’, ‘Big Data’ en ‘Biotechnologie’ tot ‘Farmaceutica’, ‘Vastgoed’ en ‘China-carrièreontwikkeling’. Er is een enorme database aan onderwerpen.

Naar aanleiding van jouw keuzes doet LinkedIn in het vervolg suggesties van interessante publicaties, bedrijven en professionals die kennis delen.

Comments are closed.