Content klassieke muziek publiek opbouw

Denk in het opbouwen van een publiek. Niet in het verkopen van producten.
Ik schreef er eerder over, http://www.corhospes.nl/denk-als-george-lucas/. Over die les van Joe Pulizzi tijdens Content Marketing World.

Red Bull, Jyskebank, Lego, zeker, het zijn immer dezelfde namen die binnen dit verband als bewijs opduiken. Ik kan daar een Nederlands voorbeeld aan toevoegen: Warner Music Nederland.

Warner Music verzorgt de opnames, distributie, marketing en promotie van klassieke klassiekers en nieuwkomers. In 2011 startte het platenlabel een Facebook-pagina, https://www.facebook.com/klassiekemuziek/,  een heel laagdrempelige online toegangspoort naar klassieke muziek. Het bleek de entree naar succes. De pagina telt intussen ruim 63.000 fans.

Mooier: 20% van de content op die FB-pagina is niet gerelateerd aan de albums en musici van Warner. Het gaat het label niet om het verkopen van albums, maar om op het opbouwen van een publiek, van concertzalen vol liefhebbers van klassieke muziek, en die zullen heus wel eens een album van Warner Classics kopen.

De FB-pagina heeft enkele social spin-offs gekregen op Twitter (reposts van de FB-pagina) en Instagram (plaatjes met steeds meer tekst, maar nog geen verhaaltjes). Op Spotify zijn er diverse afspeellijsten, samengesteld op basis van een thema, stemming of de feestdagen. Classical for studying, Lazy Morning Melodies, Mozart’s Mooiste, Voor kids, Classical Therapy for pets enzovoorts.

Natuurlijk had Warner een eigen website kunnen beginnen, maar Klassiekemuziek.nl bestond al; een landelijke agenda voor klassieke concerten. Dan maar kijken of je niet beter kunt samenwerken, en dat gebeurt. De FB-pagina is geïntegreerd met die van Klassiekemuziek.nl. Verder worden posts gedeeld in de nieuwsbrief van Klassiekemuziek.nl, en zie je op de FB-pagina als bedankje een keer per week een concert terugkomen.

Denk niet in de verkoop van je producten, maar in het opbouwen van een loyaal publiek.

bron: corhospes.nl

Comments are closed.